Thuisbibliotheek

Thuisbibliotheek

Op LinkedIn vond ik het volgende bericht, gepost door Subir Dey:

Umberto Eco, die 50.000 boeken bezat, had het volgende te zeggen over thuisbibliotheken:

“Het is dwaas om te denken dat je alle boeken moet lezen die je koopt, zoals het dwaas is om degenen te bekritiseren die meer boeken kopen dan ze ooit zullen kunnen lezen. Het zou hetzelfde zijn als zeggen dat je al het bestek of de glazen of schroevendraaiers of boren die je hebt gekocht moet gebruiken voordat je nieuwe koopt.

“Er zijn dingen in het leven die we altijd nodig hebben om voldoende voorraden te hebben, zelfs als we maar een klein deel gebruiken.

“Als we bijvoorbeeld boeken als medicijn beschouwen, begrijpen we dat het goed is om er veel in huis te hebben in plaats van een paar: als je je beter wilt voelen, dan ga je naar de ‘medicijnkast’ en kies je een boek. Niet willekeurig, maar wel het juiste boek voor dat moment. Daarom moet je altijd een voedingskeuze hebben!

“Degenen die maar één boek kopen, alleen dat ene lezen en het dan wegdoen. Ze passen gewoon de consumentenmentaliteit toe op boeken, dat wil zeggen, ze beschouwen ze als een consumentenproduct, een goed. Wie van boeken houdt, weet dat een boek allesbehalve handelswaar is.”

Wat een heerlijke tekst!

(bron: https://www.linkedin.com/posts/subirendra_umberto-eco-who-owned-50000-books-had-activity-7149637792149422080-Ruzt/?utm_source=share&utm_medium=member_android)

Thuisbibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *