Lezen of voorlezen?

Lezen of voorlezen?

In de schilderkunst is veel te vinden over lezen. Kijk maar eens in de prachtige, rijk geïllustreerde boeken over lezen van Alberto Manguel. Hier een schilderij van Lynette Yiadom-Boakye. In het Guggenheim-museum in Bilbao is op dit moment een grote tentoonstelling gewijd aan haar werk, waaronder dus dit schilderij met daarop twee mannen. Ik bezocht deze tentoonstelling tijdens onze reis richting Portugal en maakte deze foto.

Twee mannen dus, zoals op veel schilderijen van deze kunstenares. De een ligt lekker relaxt onderuit en lijkt verzonken in een paperback. Alsof hij geen weet heeft van de schilderes. De ander kijkt haar of jouw als kijker juist aan. Ook hij maakt een ontspannen indruk. Luistert hij naar hetgeen wordt voorgelezen? Of vergis ik me? De lezende man heeft de lippen op elkaar. Een toevallig moment misschien?

Lezen of voorlezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *